tirsdag 6. oktober 2009

ULV UTEN FÅREKLÆR

Det er lenge siden bloggen har vært benyttet. Sist var det ferie. Det er det nå óg, høstferie med elgjakt. Det er årets store begivenhet som alle i jaktlaget ser frem til.
MEN, og det er absolutt et MEN! Ulven kaster en skygge over, ikke bare jakten, men også tilværelsen. Livskvaliteten for mange i vårt distrikt er forringet. Det er mange som ikke tør ferdes i skog og mark lenger. Jegere med hund er redde for å slippe hunden. Det er flere hunder som enten er alvorlig skadet eller drept av ulv.
Ulventusiastene messer med høye stemmer og store bokstaver at ulven er ikke farlig for mennesker, den skyr mennesker. Helt rett, den gjør det. Men det gjør ikke "oppdrettsulven"! Det vi har luskende rundt husene på gården, er ikke ren ulv. Den rene ulven ble utryddet fra vår fauna for 100 år siden. Ulventusiastene har som Ingrid Espelid, jukset litt. Ulven vi har her, er en blanding med hund alet opp og satt ut. Vi vet om flere slike juksemakere i Sverige.
Denne ulven er ikke redd mennesker, den kan virkelig være farlig for mennesker. For et par, tre år siden ble det foretatt genanalyse av felt ulv. Resultatet av denne analysen ble aldri offentliggjort. Den ble bare borte. Og det skal sannelig ikke stor fantasi til for å skjønne hvorfor.
"Fastlegen" til hunden min var tydelig i sitt syn: SKYT DEN! Den har ingenting i vår fauna å gjøre. Den ekte ulven som streifer rundt i Sverige, Russland og Finland er velkommen, men ikke den menneskeproduserte.
Hva ville skje dersom vi klarte å fange denne lissomulven og plassert den der de ihuga ulventusiastene bor, feks i Nordmarka?
Rovdyrpolitikken i Norge er fullstendig out of order! Det er faktisk bare Senterpartiet som har vært tydelig på dette plan, men både SV og AP har gjort knefall for miljøaktivistene. Feighet kaller jeg dette.
Hva blir enden på visa? Jeg er redd for at grunneiere og befolkningen som har den syntetiske ulven tett inn på livet, tar skjeen i egne hender og avvikler ulvesatsingen og lar den ekte ulven få vandre fritt uten innreisetillatelse.